Vår GårdKreativa möten i skärgårdsmiljö

1-290 gästerSittande
Åsa Valdemarsson

Åsa Valdemarsson

Boknings- och revenueansvarig

På Vår Gård i Saltsjöbaden möts ni av en konferensupplevelse som inspirerar och engagerar. Med havet som granne, modern teknik och historiska miljöer skapas de perfekta förutsättningarna för allt från strategiska möten och utbildningar till stora företagsevent.

Oavsett om ni är en liten grupp eller ett stort sällskap erbjuder Vår Gård flexibla och vackra lokaler där ljus, rymd och konst stimulerar kreativitet och nytänkande. Den luftiga konferenssalen Isaac bjuder på panoramavy över havet medan den charmiga lokalen Ateljén ger en dynamisk atmosfär med loftkänsla.

Efter en produktiv dag väntar kulinariska upplevelser där säsongens råvaror står i fokus. Under sommarmånaderna kan mötet avrundas med en grillbuffé vid vattnet medan den natursköna omgivningen alltid inbjuder till reflektion och avkoppling.

Välkommen att konferera i en inspirerande miljö där historia möter framtid och där varje möte blir något alldeles extra.

Fokus på hållbarhet

Hållbarhet för dig och planeten

Att värna om människor och miljö ser vi som en av våra viktigaste uppgifter. Vår Gård strävar aktivt för att integrera hållbarhet genom alla led för att lämna ett positivt avtryck på vår planet för kommande generationer. Vi vill bidra till en framtid där våra gäster och medarbetare kan njuta av en fantastisk vistelse och arbetsplats med gott samvete.

Energi

På Vår Gård strävar vi efter att vara en del av lösningen på klimatutmaningarna. Visste du att över 75% av världens utsläpp av växthusgaser kommer från förbränning av fossila bränslen? För att göra vårt bidrag till en grönare framtid har vi gjort betydande investeringar i vår energianvändning.

I köket på hotellet har vi installerat ett avancerat ventilationssystem. Detta system filtrerar och renar luften innan den återcirkuleras, vilket inte bara förbättrar luftkvaliteten utan också minskar vår energiförbrukning. Dessa pumpar är en del av en smart kombination av bergvärme och luftvärmepumpar, vilket inte bara ökar verkningsgraden utan också ger en större effekttäckning. Detta innebär att vi kan hålla våra lokaler varma och bekväma samtidigt som vi kraftigt reducerar våra koldioxidutsläpp och elförbrukning. I praktiken innebär detta att vi tar tillvara på värmen som blåser ut på ett smart sätt, vilket skapar en cirkulär process där ingenting går till spillo och vi drar nytta av varje energienhet. Byte till LED-lampor och rörelsesensorer pågår löpande, och för att stödja och uppmuntra miljövänliga transportalternativ har vi satt upp flera laddstationer på vår parkering, vilket gör det lättare för våra gäster och medarbetare att ladda sina elbilar och därigenom minska sina koldioxidutsläpp.

Varje steg vi tar för att förbättra vår energianvändning är ett steg mot en hållbarare framtid.

Vatten

En av jorden viktigaste resurser är färskvatten som endast utgör ca 1% av allt vatten på jordens yta. I norden har vi gott om vatten, men vi behöver engagera oss gemensamt för framtida generationer där klimatförändringar påverkar tillgången av rent vatten. Alla behöver bidra på sitt sätt och på hotellet byter vi löpande ut vanliga kranar till beröringsfria eller snålspolande blandare för att säkerställa att vatten endast används när det verkligen behövs. Vi uppmanar även gäster att behålla sina handdukar och avstå från daglig städning om de stannar mer än en natt. Genom att minska mängden tvätt bidrar vi inte bara till att spara vatten utan också till att minska energiförbrukningen som går åt till uppvärmning och tvättning av textilier.

Vår Gård har ett samarbete med VI-skogen där vi ger ett bidrag som planterar ett träd i Afrika varje gång en gäst väljer att avstå från städning av rummet. Detta medverkar inte bara till energibesparing på plats utan även till välstånd och en bättre miljö i sårbara områden där klimatförändringar är ett stort hot.

Kemikalier

På Vår Gård är vi fast beslutna att minimera vår miljöpåverkan genom att utesluta farliga kemikalier i alla aspekter av vår verksamhet. För städning, diskning och tvätt använder vi endast miljömärkta produkter, vilket säkerställer att vi inte bidrar till föroreningar och minskar vårt ekologiska fotavtryck. Dessutom har vi infört en mängd olika miljömärkta produkter och tjänster på hotellet, från framställning av profilmaterial till ekologiska hudvårdsprodukter för en hälsosammare och grönare vistelse.

Avfall och återvinning

En viktig del av vårt hållbarhetsarbete är hur vi hanterar vårt avfall. Vi har ett effektivt system för källsortering som hjälper oss att minimera restavfall och maximera återvinning och resursutnyttjande. I köket arbetar vi aktivt med att minska vårt matsvinn genom att . Vi använder inte engångsartiklar i vår dagliga drift och erbjuder gäster sopkärl för källsortering runt hela anläggningen.

Matsvinn

Det går inte att besöka Vår Gård utan ett besök i vår restaurang eller café. Här väntar smakfulla upplevelser för alla gäster. Som restaurangkök har vi ett stort ansvar att leverera en hållbar matupplevelse för både gäst och miljö. Produktionen av mat står för hela 15% av alla växthusgasutsläpp enligt livsmedelsverket. Därför är det viktigt att vi alla försöker minska vårt matsvinn genom att planera och konsumera på bästa sätt.

På Vår Gård arbetar vi aktivt för att minska vårt matsvinn genom att väga allt som slängs. Det hjälper oss att identifiera områden för förbättring och kunna mäta både kökets och gästens svinn för att undvika överflöd. Allt från inköp till storlek på servering kan optimeras bättre när man får koll på balansen mellan åtgång och tillgång. Vi försöker också uppmana våra gäster att inte ta mer på tallriken än vad man orkar äta vid till exempel frukostbuffén. Ofta är ögat hungrigare än magen när det finns mycket gott att välja mellan.

Svanenmärkt hotell

Som gäst kan du känna dig trygg när du besöker ett hotell eller annan verksamhet som har blivit certifierade av Svanen. Vår Gård är stolta över att vara ett Svanenmärkt hotell vilket innebär att vi följer stränga miljökrav inom branschen och har ett helhetsgrepp om vårt miljöarbete kopplat till energi, vatten, matvafall, biologisk mångfald, kemikalier och upphandling. Vi utbildar även alla medarbetare i vårt miljöarbetet årligen för ökad kunskap och hållbarhet genom alla led.

5 st.

Prispaket

  • Dagkonferens

    från 795 kr per kuvert

  • Heldagsmöte med övernattning

    från 2.295 kr per kuvert

  • Dagkonferens med julbord

    från 1.495 kr per kuvert

  • Heldagsmöte med julbord och övernattning

    från 2.495 kr per kuvert

  • Julbord på Vår Gård

    799 kr per kuvert

17 st.

Lokaler

Faciliteter

  1. Enkelrum94
  2. Dubbelrum
    34

11 st.

Aktiviteter och teambuilding

Relevanta platser i närheten

Övernattningsmöjligheter
På Vår Gård
0 m
Transportmöjligheter och parkering
Gratis p-plats: Vår Gård Saltsjöbaden
0 m
Busshållplats: Saltsjöbadens station
200 m
Annat: Saltsjöbadens båtbrygga
300 m

Plats

Ringvägen 6, 133 35 Saltsjöbaden, Sverige

Villkor för Vår Gård

TILLGÄNGLIGHET

Tillgängligheten för hotellrum och möteslokaler är garanterad först när offerten är signerad.TILLGÅNG TILL HOTELLRUM OCH MÖTESLOKALER

Incheckning på hotellrummen sker tidigast klockan 15.00 och utcheckning senast 09.00.

Vid bokning av möteslokaler heldag får de nyttjas klockan 08.00-17.00.

MAT & DRYCK

Endast Vår Gårds dryckes- och mattjänster får användas.TIDER FÖR MÅLTIDER

För att skapa en så bra upplevelse som möjligt för alla våra gäster fördelas lunch- och middagstider mellan konferensgrupperna. Tiderna fastställs av Vår Gårds projektledare i samband med detaljplaneringen av mötet. Vi försöker alltid tillmötesgå era önskemål, men beroende på tillgänglighet i restaurangen kan vi behöva föreslå andra tider än de önskade.SPECIALKOST*

Vår Gård har utarbetat en tydlig specialkostpolicy med syftet att erbjuda alla våra gäster en lika njutbar matupplevelse och högsta möjliga matkvalitet, oavsett särskilda kostbehov eller inte. Genom en strukturerad och effektiv hantering vill vi förebygga att någon far illa genom att det serveras mat som gästen inte tål. Vår strävan är också att minimera matsvinnet som kan vara en ökad riskfaktor vid förberedelser av specialkost.

SPECIALKOST GRUNDNIVÅ

-       100% växtbaserat (veganskt)

-       Lakto-, ovo-vegetarisk

-       Pesceterian

-       Fläsk

-       Medicinsk specialkost (födoämnesallergi enligt de 14 allergenerna) som gluten, mjölk (inkl. laktos), ägg, fisk, kräftdjur, blötdjur, nötter, jordnötter, sojabönor, selleri, senap, sesamfrön, sulfit, lupin.

-       Gravidkost Specialkost grundnivå är kostnadsfritt om beställningen inkommer senast 14 dagar innan ankomst. Sent anmäld specialkost debiteras beställaren med 200 kr per person och måltid. Avvikelser från förbeställd specialkost (överbliven specialmat pga att den som beställt specialkost ätit vanligt istället) debiteras beställaren även extra menypris. SPECIALKOST EXTRA

-       Allergier utöver de 14 allergenerna

-       Personliga preferenser och livsstilsdieter så som LCHF, Keto Föranmäld specialkost extra kostar 200 kr per person och måltid och debiteras beställaren. Om deltagaren ska stå för kostnaden ska detta vara överenskommet mellan beställare och Vår Gård innan ankomst. Beställning av specialkost extra behöver ske senast 14 dagar innan ankomst. Avvikelser från förbeställd specialkost (överbliven specialmat pga att den som beställt specialkost ätit vanligt istället) debiteras beställaren även extra menypris. Vår Gårds mall för specialkost skall användas. Om mallen inte används debiteras 1000 kr i administrativ avgift. *Vid val av middag i restaraung Skärtofta så serveras där en fast avsmakningsmeny. Menyn går att få anpassad efter allergenerna gluten och laktos samt vegetarisk och anpassad för pescetarianer. Beställning av anpassad meny behöver ske senast en vecka innan. Vi kan inte ta emot andra allergier/kostönskemål än ovan angivna.AVBOKNING

Avbokning ska ske skriftligt. För konferenser upp till och med 10 deltagare gäller följande avbokningsregler:

Hela bokningen kan avbokas utan kostnad fram till 2 veckor innan arrangemangets första dag. Vid avbeställning senare än 2 veckor innan arrangemangets första dag ska beställaren ersätta Vår Gård Saltsjöbaden med 100 % av värdet på beställningen.För konferenser med 11-50 deltagare gäller följande avbokningsregler:

Hela bokningen kan avbokas utan kostnad fram till 1 månad innan arrangemangets första dag. Vid avbeställning senare än 4 veckor innan arrangemangets första dag ska beställaren ersätta Vår Gård Saltsjöbaden med 100 % av värdet på beställningen.För konferenser med 51-80 deltagare gäller följande avbokningsregler:

Hela bokningen kan avbokas utan kostnad fram till 2 månader innan arrangemangets första dag. Fram till 4 veckor innan arrangemangets första dag kan avbeställning av totalt 10% av det bokade antalet hotellrum och måltider avbokas utan kostnad. Vid avbeställning senare än 4 veckor innan arrangemangets första dag ska beställaren ersätta Vår Gård Saltsjöbaden med 100 % av värdet på beställningen.För konferenser med 81 eller fler deltagare gäller följande avbokningsregler:

Hela bokningen kan avbokas utan kostnad fram till 3 månader innan arrangemangets första dag. Fram till 4 veckor innan arrangemangets första dag kan avbeställning av totalt 10% av det bokade antalet hotellrum och måltider avbokas utan kostnad. Vid avbeställning senare än 4 veckor innan arrangemangets första dag ska beställaren ersätta Vår Gård Saltsjöbaden med 100 % av värdet på beställningen.Vid avbeställning av del av beställning skall ersättningen avse den avbeställda delen.DEKORATION OCH AFFISCHERING

All dekoration, inklusive men inte begränsat till affischering, skyltning, flaggning, uppsättning av banderoller och så vidare, i samband med gästers nyttjande av lokalen kräver Vår Gårds föregående skriftliga samtycke. Vår Gård är politiskt obundet och tillåter inte dekorationer med politiskt budskap. Vid överträdelse förbehåller sig Vår Gård rätten att ta bort materialet samt fakturera hyresgästen för eventuell återställning och städning.ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG

Ändringar eller tilläggsbeställningar måste meddelas och vara överenskomna senast två veckor före ankomst. Vid beställningar som inkommer senare kan vi inte garantera att de kan tillgodoses.PRISER

Priserna för hotellrum är baserade på aktuell tillgänglighet. Vid efterbeställningar av enstaka hotellrum gäller de priser som är aktuella vid tidpunkten för den nya bokningen.BETALNING

Beställaren är ansvarig för samtliga enligt beställningen uppkomna kostnader. Om deltagarna skall betala något var för sig måste detta godkännas av Vår Gård Saltsjöbaden. Uteblir deltagare från beställd måltid medför detta inte rätt till nedsättning av priset. Betalning skall ske enligt överenskommelse. Har avtal träffats om betalning mot faktura skall beställaren utge full likvid inom 20 dagar (för offentlig sektor gäller 30 dagar) från fakturans datum. Om betalningsfristen överskrids har Vår gård Saltsjöbaden rätt att debitera dröjsmålsränta från förfallodagen med gällande referensränta med ett tillägg av åtta procentenheter. Vid beställning som underskrider 5000 kr godkänns inte betalning mot faktura. Betalning skall då ske på plats med kort GODKÄNNANDE AV BEHÖRIGHET

Genom elektronisk underskrift av detta avtal bekräftas den nödvändiga behörigheten och befogenheten att binda sig till dessa villkor.VÄRDEFULL EGENDOM

Om beställaren vill ta med sig egendom av högt värde och förvara den i Vår Gårds förvaringsutrymmen, bagagerum eller värdeskåp, ska beställaren upplysa leverantören om detta. Vid stöld eller liknande är Vår Gård ersättningsskyldig endast om Vår Gård genom skriftlig bekräftelse har åtagit sig att ansvara för egendomen.

FORCE MAJEURE

Strejk, lockout, eldsvåda, explosion, krig eller liknande krigstillstånd, väsentliga inskränkningar i leveranser eller andra omständigheter utanför Vår Gårds kontroll, berättigar Vår Gård att häva avtalet utan skyldighet att utge skadestånd.

Ingen bindning eller betalning

Inspiration

Så mycket mer än bara konferenslokaler i Saltsjöbaden

Peter from our customer success team

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt ställe för ditt event.

Påbörja din sökning och hitta den perfekta platsen för ditt nästa evenemang.